Višković: Potrebna cjelodnevna rasprava o „Ljubiji“

narodna-skupstina-rs

Šef poslaničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković rekao da vladajuća koalicija smatra da je potrebna cjelodnevna rasprava o tački dnevnog reda u parlamentu Srpske koja se odnosi na prodaju 64,99 odsto državnog kapitala u Rudnicima željezne rude “Ljubija”, Prijedor.

Višković je novinarima u Banjaluci, u pauzi sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, rekao da ne bi bilo izvodljivo da se rasprava o toj tački završi za dva sata, napominjući da je skupština Srpske radila u vremenu i terminima kako je bilo predviđeno poslovnikom i radom parlamenta.

“Nismo ušli u razmatranje ove tačke dnevnog reda cijeneći da ne treba da započnemo tu tačku dva sata prije dana za glasanje i da onda ostavimo tačku na pola nedorečenu”, pojasnio je Višković.

On je odbacio medijske spekulacije o bilo kakvim namjerama ili zlonamjerama, te primjedbe opozicije da je vladajuća kolicija namjerno opstruisala razmatranje ove tačke dnevnog reda na današnjoj sjednici parlamenta Republike Srpske.

“Ova tačka biće prva tačka u nastavku 12. redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, koja je planirana za narednih 10 dana”, naglasio je Višković.

On je rekao da je juče razgovarao sa predstavnicima sindikata preduzeća “Arselor Mital Prijedor”, čija je želja bila da se ova tačka dnevnog reda ne razmatra danas u plenumu, da bi oni dobili vremena u narednih sedam dana da mogu obaviti razgovor sa poslovodstvom ovog preduzeća.

On je dodao da je stav sindikata da bi najlogičnije bilo da u cijeloj priči aktivniju ulogu treba da uzme preduzeće “Arselor Mital Prijedor”, ističući da i sam to smatra ispravnim.

Višković je rekao da je rukovodstvo DNS-a najzainteresovanije za to da sve protekne što transparentnije i što bolje, te da je njihova jedina bojazan da se ne ugrozi proizvodnja u narednom periodu.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske prekinuta je danas prije rasprave o prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,99 odsto osnovnog kapitala akcionarskog društva rudnici željezne rude “Ljubija” Prijedor metodom neposrednog odabira kupca.

Autor: SRNA – ATV BL

Pročitajte još vijesti sa ATV-a na adresi https://www.facebook.com/alternativnatv.

Alternativna televizija Banja Luka

Comments are closed.