Vjenčali se na isti datum, a dijele i isti broj godina

Lazići, Olivera i Dragan i Aleksići, Mirjana i Dušan prošlog vikenda su na zajedničkoj fešti u Saničanima kod Prijedora proslavili po 50 godina sretnog braka.

Zlatni pir nije jedino što povezuje ove vremešne „mladence“, jer osim što su se vjenčali na isti datum, 19. septembra 1959. godine, Lazići i Aleksići imaju još mnoga toga zajedničkog. Između ostalog, godine, jer i Dragan i Dušan broje po 76, a Mirjana i Olivera po 72 godine.

Slavljenici su i „prijatelji“, jer su njihova djeca, Lazićeva Blagica i Aleksićev Nebojša, rođeni iste godine, 1962., već dugo u sretnom braku.

„Došla na noge“

Sve dakako ne bi bilo ni toliko neobično da se Lazići nisu vjenčali na Kosovu, a Aleksići u Prijedoru, gdje su se i upoznala njihova djeca. I šlag na kraju, od njih četvoro troje je, osim Olivere, penziju zaradilo s dnevnikom u ruci.

– U Prijedor sam došla iz Splita gdje sam završila učiteljsku školu. I ubrzo upoznala Dušana koji i danas u šali priča „da sam mu došla na noge“, jer sam počela da radim u seoskoj školi, u Rasavcima, gdje je on kao nastavnik i stanovao – priča Mirjana koja je kao i Dušan ponosna na svoja dva unuka odlikaša.

Recepta nema

Za razliku od njih, Lazići, koji imaju dvije kćerke, već se hvale i praunukom Sarom, koja je upravo na dan kada su slavili „zlatnu svadbu“ pokupila još jedno zlato u karateu. Uglas tvrde da posebnog recepta za srećan i dug brak jednostavno nema.

– Flaster preko usta ili puna usta vode… Valja puno tog prećutati, a onda sve nekako dođe na svoje – kažu uglas sve četvoro na proslavi bračnog jubileja koji su im kao iznenađenje pripremili djeca Nebojša i Blagica.
Dnevni avaz

Comments are closed.