Vježbali na šipci za teško oboljelog Marka Drinića [video]

sipka-vjezbe

Ljetna bašta postala je poligon za vježbanje na otvorenom. Omiljeno okupljalište Prijedorčana na kome se, obično, organizuju koncerti i bioskopske projekcije, otvorilo je vrata momcima iz regiona i spravama za vježbanje.

Sklekovi, zgibovi, propadanje, ruski zgibovi, fristajl, samo su neke od disciplina u kojima su se oprobali takmičari iz nekoliko zemalja.

“Može se reći da se ovaj sport tek sada probija na našim prostorima, ovo je drugo tek takmičenje koje mi organizujemo. Nadamo se veći broj, veće publike ima. Prošle godine smo sve sami finansirali, sada nam je nešto opština pomogla”, rekao je David Henešević iz Prijedora.

Na takmičenje su stigli oni koji iza sebe imaju godine vježbanja ali i početnici. I svi imaju isti cilj – voditi zdrav život, vježbati, razvijati tijelo i um. Kada ih gledate, ne izgleda nimalo jednostavno. I nije. Ali volja i trud, vremenom, učine svoje pa se u svemu, i uživa.

“Potrebno je vrijeme da bi se postigli neki rezultati, tako da nije možda baš za svakoga, ali imaju vježbe koje mogu početnici da rade, tako da bi napredovali još više”, rekao je Ivan Mrkel iz Beograda.

“Mislim da bi bilo dobro kada bi se više grupa uključilo iz više gradova i da ovo postane jedan vid tradicije i da se više družimo i okupljamo. Ovo je najbolji način da se djeca sklone sa ulice i počne zdravije da žive i treniraju”, rekao je Dejan Ignjić iz Doboja.

Takmičenje je imalo i humanitarni karakter. Sav prihod ide za liječenje teško oboljelog, mladog, Prijedorčanina Marka Drinića.

Autor: ATV BL

Pročitajte još vijesti sa ATV-a na adresi https://www.facebook.com/alternativnatv.

Alternativna televizija Banja Luka

Comments are closed.