Vježbe u školama u mjesecu zaštite od požara

vatrogasci22

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor u povodu oktobra, mjeseca zaštite od požara, u trima osnovnim školama na području Prijedora organizovali su vježbu pod nazivom „Požar u
školi“.

vatrogasci21

Starješina prijedorskih vatrogasaca Nebojša Miljuš rekao je da je glavni cilj vježbe da se nastavno osoblje i učenici praktično osposobe za bezbjedno i pravilno napuštanje školskih prostorija, te provjera sposobnosti i brzine intervencije vatrogasaca u udaljinim i ruralnim djelovima grada.

vatrogasci23

„Prije dvije godine slične vježbe organizovali smo u gradskim školama, a sada u onim udaljenijim i saradnja sa svim školama bila je izuzetna, a i rezultat dobar, pri čemu smo mi mjerili svoje vrijeme izlaska, a učenici i nastavnici vidjeli kako sve to izgleda“, dodao je Miljuš.

vatrogasci24

Vježba „Požar u školi“ sadrži simulaciju požara, evakuaciju učenika i osoblja, takozvano odimljavanje, pretraživanje i spasavanje, te gašenje požara.

Vatrogasnu vježbu pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor juče su izveli u osnovnim školama „Jovan Cvijić“ u Brezičanima i „Branko Radičević“ u Petrovu, a danas u „Mladen Stojanović“ u Ljubiji.

Autor: SRNA

Comments are closed.