Vlada uložila više od 30 miliona KM

Vlada Republike Srpske, u mandatu premijera Milorada Dodika, uložila je 30.044.042 maraka na području opštine Prijedor, saopšteno je na konferenciji za novinare Opštinskog odbora SNSD-a. Poslanik SNSD-a iz Prijedora u Narodnoj skupštini RS Dalibor Pavić rekao je da je Ministarstvo prosvjete i kulture za izgradnju novih, te rekonstrukciju i opremanje škola izdvojilo 3.807.048 KM, javila Srna. On je naveo neke od projekata, kao što su izgradnja škole u Gornjim Orlovcima, obnova muzičke škole i škole „Vuk Karadžić“‘ iz Omarske, kao i škole „Desanka Maksimović“.

– Posredstvom Ministarstva saobraćaja i veza uloženo je 7.642.334 KM – rekao je Pavić, dodajući da je Vlada donijela odluku o korišćenju 3.448.660 KM sa računa sredstva posebne namjene za sufinansiranje putne infrastrukture, kao i da su realizovani projekti rehabilitacije magistrale Prijedor-Lamovita i puta Tukovi-Ljubija.

Značajna investiciona ulaganja imalo je i ima Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS koje je za više projekata rekonstrukcije i opremanja zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne zaštite izdvojilo 5.480.413 KM.

– Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica utrošilo je na rekonstrukciju i izgradnju elektro mreže u povratničkim i izbjegličkim naseljima, nasipanje puteva u novim naseljima, sufinansiranje izgradnje kanalizacione mreže u više novih naselja, kao i za sanaciju društvenih domova u Raškovcu i Puharskoj 1.623.191 KM – rekao je Pavić.

Predsjednik OO SNSD-a Prijedor Drago Tadić rekao je da je ova informacija odgovor opoziciji, posebno odbornicima SDS-a, koji na svakom zasjedanju lokalnog parlamenta navode da Vlada nedovoljno ulaže u razvoj ove opštine.

– SNSD u svim dijelovima RS mijenja stanje i poboljšava uslove za život svih stanovnika – naglasio je Tadić.

Glas Srpske

Comments are closed.