Vlasnica trgovine tvrdi da su joj oteli lokal

Rada Vučenović iz Prijedora bila je šokirana kada je pokušala da otključa, kako tvrdi, svoju trgovačku radnju „Exit“, shvativši da je brava promijenjena.
„Shvatila sam da mi je neko ušao u trgovinu i sve sam prijavila policiji. Kasnije sam ustanovila da je moj lokal, za koji posjedujem kuporodajni ugovor zaključen sa ‘Trgoprodajom’, ovjeren kod notara prije nepune dvije godine, prodat drugom čovjeku“, kazala je Vučenovićeva.
Za sve okrivljuje Upravu „Trgoprodaje“, za koju kaže da je lokal preprodala mimo njenog znanja.
„U ‘Trgoprodaji’ sam radila 29 godina. Posjedovala sam i određeni broj akcija preduzeća, kao i cijela moja porodica, a sad sam dočekala da idem na ulicu“, govori ona.
Kaže da se sve dešavalo u samo nekoliko mjeseci, kada je zbog bolesti supruga i besparice morala privremeno da zatvori radnju.
„I sama sam bila bolesna i tri mjeseca nisam dolazila u moj lokal. Ne znam ko daje pravo Upravi ‘Trgoprodaje’ da preprodaje moje vlasništvo. Samo za renoviranje sam dala 9.000 maraka“, dodaje Vučenovićeva i poručuje da će pravdu tražiti na sudu.
S druge strane, Budimir Stanković, predsjednik Upravnog odbora „Trgoprodaje“, kaže da optužbe Vučenovićeve nisu tačne.
„Ona nije uplatila sredstva za kupovinu lokala ‘Trgoprodaji’. Radnja je jedno vrijeme bila i pod zakupom, a samo po toj osnovi porodica Vučenović, koja ima akcije u preduzeću, nama je ostala dužna oko 15.000 maraka. Zbog toga smo ih i tužili. Takođe smo ih upozoravali da ćemo raskinuti ugovor, što smo na kraju i učinili“, kazao je Stanković i dodao da su lokal prodali novom kupcu, koji je za njega direktno u preduzeće uplatio 62.000 maraka.
„Trgoprodaja“ je nekad bila najjača trgovačka firma u Prijedoru, koja je prije rata imala 1.000 zaposlenih radnika. Dosad je prodala 12 lokala, čime je za 170 bivših radnika isplatila zaostale plate otpremnine i ostale prinadležnosti.
Nezavisne novine

Comments are closed.