Vozači oprez – počelo je drugo polugodište školske 2015/2016. godine

skola

S obzirom da je danas u Republici Srpskoj, pa tako i na području Centra javne bezbjednosti Prijedor počelo drugo polugodište školske 2015/2016. godine, te da se u zonama škola nalazi veći broj djece školskog uzrasta, apelujemo na vozače da povećaju opreznost i smanje brzinu u blizini škola.

Takođe, upućujemo apel prevoznicima koji vrše prevoz đaka da izvrše tehničke preglede autobusa.

S tim u vezi, na području CJB Prijedor biće pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova, kao i na putnim pravcima kojima će se kretati veći broj djece, te će policijski službenici pojačano vršiti kontrolu saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač-pješak i tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši prevoz učenika.

U zonama škola će biti eliminisana nepropisno parkirana vozila, a sankcionisaće se i drugi prekršaji koji mogu da ugroze bezbjednost djece.

Centar javne bezbjednosti Prijedor poziva vozače da vožnju prilagode vremenskim uslovima i uslovima na putu, kako bi svako djete bilo bezbjedno u saobraćaju i da odgovornim ponašanjem rizik od saobraćajnih nezgoda svedemo na minimum.

Autor: MUP RS

Comments are closed.