Vrtiću „Palčić“ poklon vrijedan 2.500 KM

Fondacija „Arselor Mital“ Prijedor dječijem vrtiću „Palčić“ u Omarskoj darovala je danas audio-vizuelnu opremu i materijal za opremanje dvorišta ukupne vrijednosti 2.500 KM, a svako dijete dobilo je i poklon paket sa slatkišima i bojankama.

Predsjednik Fondacije „Arselor Mital“ Prijedor Predrag Šorga rekao je da svake godine u povodu Međunardone nedjelje djeteta ova fondacija daruje predškolske ustanove.

„Zajedno sa rukovodstvom vrtića odlučili smo da poklonimo plazma televizor i DVD uređaj, kao i materijal za opremanje vrtićkog dvorišta čime ćemo oplemeniti ovaj prostor, obogatiti ga novim sadržajima i unaprijediti kvalitet rada“, kazao je Šorga novinarima u Omarskoj.

Ivanka Hrvaćanin, vaspitačica u vrtiću „Palčić“ u Omarskoj, jednom od pet objekata u sastavu Dječijeg vrtića „Radsot“ Prijedor, rekla je da ovu ustanovu pohađa 16 djece različitog uzrasta u jednoj mješovitoj grupi i da se očekuje upis još dvoje mališana.

„Obradovali smo se, djeca su oduševljena. Nismo imali odgovarajuću audio-vizuelnu tehniku za djecu, a u dvorištu imamo ljuljaške i klackalice, ali to nisu rekviziti prilagođeni vrtićkom uzrastu“, navela je Hrvaćanin.

Direktor rudnika „Arselor Mital“ Prijedor Mladen Jelača rekao je da je korporativna odgovornost u vrhu prioriteta kompanije „Arselor Mital“ u svim zemljama svijeta u kojima posluje.

„Pružamo pomoć neophodnu za rad i poboljšanje uslova u našim vrtićima, i na taj način dajemo svoj doprinos u lokalnoj zajednici“, dodao je Jelača.

Za nepunih šest godina rada Fondacija „Arselor Mital“ Prijedor uložila je više od 1,2 miliona maraka u u više od 120 projekata u gradu na Sani. Fondacija u najvećem dijelu svoga rada podržava projekte koji se tiču djece i mladih, obrazovanja i zdravstva, te sporta i kulture.

Izvor: SRNA

   

Comments are closed.