Vrućine ne ugrožavaju sistem vodosnabdjevanja grada-Redukcije u Donjoj Ljubiji i dijelu Kozarca

Tropske vrućine za sada ne ugrožavaju sistem vodosnabdijevanja, poručuju iz prijedorskog „Vodovoda“. Potrošači su uredno snabdjeveni vodom sa izuzetkom Donje Ljubije, gdje su na snazi redukcije. Izdašnost u bunarima iz kojih se snabdijevamo vodom je odlična i tu nema problema, poručuju iz „Vodovoda“. Međutim, ima ih u Donjoj Ljubiji. Ovo područje ostalo je bez vode i nakon rekonstrukcije sistema vodosnabdijevanja. Direktor Vodovoda, Vlado Reljić ističe da rade na konačnom rješenju ovog pitanja.
„Tu smo pronašli nekoliko rješenja. Izradili smo projektnu dokumentaciju a nešto od tih projekata smo kandidovali na pojedina mjesta, poput Federalnog ministarstva za izbjeglice a u kontaktima smo i sa opštinom Prijedor u vezi sa rješenjem tog problema“, rekao je Reljić.
Problema ima i 15 domaćinstava u Kozarcu. I tu će „Vodovod“ nastojati da što prije riješi situaciju sa nedostatkom vode. Apeluju na potrošače da, iako trenutno nema problema sa vodosnabdijevanjem, budu racionalni u potrošnji. Pozivaju i na izmirivanje obaveze prema ovom preduzeću.
„Imamo više modula za reprogram, otpis dijela duga, otplatu u više rata. Molim potrošače da se jave i da dozvole da budu utuženi ili isključeni. Ta situacaija se dodatno pogoršava za sve i molim ih da izmire svoje obaveze“, poručio je direktor „Vodovoda“. Potrošači ovom preduzeću duguju više od 8 miliona maraka.
Tekst – RTV Prijedor
Foto – bitsandpieces1.blogspot.com

Comments are closed.