Za 14 preduzetnika 69.000 KM podsticaja

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić potpisao je danas ugovore o samozapošljavanju sa 14 budućih preduzetnika koji će se baviti uslužnim i proizvodnim djelatnostima i koji će iz opštinskog budžeta dobiti ukupno 69.000 KM podsticaja za samozapošljavanje.

„Za razliku od trenda u cijeloj Evrope, u Prijedoru je broj nezaposlenih u padu, a broj zaposlenih raste, što je dijelom zasluga i ovih podsticajnih mjera lokalne vlasti u oblastima preduzetništva i poljoprivrede“, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon potpisivanja ugovora o dodjeli podsticaja.

On je naglasio da je zahvaljujući podsticajnim mjerama, koje obuhvataju četiri podprojekta plus poljoprivredu, u prvoj polovini godine u Prijedoru zaposleno 50 ljudi.

„Ovo je podsticaj za pokretanje malog biznisa, a mi vjerujemo da će neki od njih jednog dana prerasti u srednji biznis“, istakao je Pavić.

On je podsjetio da Prijedor ima i garantni fond koji subvencioniše kamate za osnovna sredstva u poljoprivredi.

„Osim toga, pravo na podsticaje u poljoprivredi u prvoj polovini godine ostvarilo je 270 poljoprivrednika sa područka opštne Prijedor, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 254.800 KM“, dodao je Pavić.

Za podsticaje zapošljavanja i samozapošljavanja opština Prijedor je u prvoj polovini godine izdvojila oko 450.000 KM.

Izvor: SRNA

Comments are closed.