Za 250 ugroženih stanovnika uručeni paketi za pomoć

Materijalno ugroženim licima starijim od 65 godina i manjem broju lica mlađih od 65 godina koja su u izrazito teškoj materijalnoj situaciji danas je uručeno 250 paketa pomoći koje je obezbijedio grad Prijedor uz pomoć organizacije Katolička služba za pomoć /CRS/.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je CRS iskazao volju da pomogne, a da su korisnike pomoći preporučili prijedorski Centar za socijalni rad, organizacija “Hljeb života”, savjeti mjesnih zajednica i Gradska uprava Prijedor, te da se 134 paketa namirnica, higijene i sredstava za dezinfekciju dijele u Prijedoru, a 116 u LJubiji.

“CRS se pridružio svim aktivnostima koje je vodio grad, a koje je pomagala i Vlada Republike Srpske preko naših humanitarnih organizacija `Hljeb života`, `Optimisti` i Crveni krst. Zahvaljujemo CRS-u što se priključuje gradu u misiji pomaganja ljudima koji su u posebno teškom stanju”, izjavio je Đaković novinarima.

Milica Marić jedan je od stanovnika zgrade socijalnog neprofitnog stanovanja u Prijedoru, izgrađene u programu Regionalnog stambenog zbrinjavanja.

“Hvala gradu i svima koji pomažu”, rekla je Marićeva, čiji muž je nepokretan i bez obje noge, a žive u četvoročlanom domaćinstvu gdje svi imaju neka oboljenja.

Grad Prijedor se prijavio za projekat “Hitna asistencija za starije osobe”, koji je odobrila organizacija CRS Sarajevo, a podržala organizacija “Start netvork”.

Izvor: SRNA – TVK3.info

Comments are closed.