Za četiri dana akcije zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano 417 vozača

Policijska uprava Prijedor u periodu od 06.06. do 09.06.2019. godine, realizovala je regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i kontrolu alkoholisanosti učesnika u saobraćaju.

Tokom akcije ukupno su kontrolisano 896 učesnika u saobraćaju, a prekršajne sankcije izrečene su za 608 ili 67,9%. Od ukupnog broja sankcionisanih, zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano je 417 vozača.

Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja od 21 do 30 km/h sankcionisano je 78 vozača i 32 vozača zbog prekoračenja brzine kretanja preko 30 km/h. Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, pored novčane kazne i kaznenih bodova, vozačima je izrečeno ukupno 142 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom.

Od ukupnog broja kontrolisanih učesnika u saobraćaju, zbog prekršaja učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisano je 58 vozača koji su isključeni iz saobraćaja. Od navedenog broja devet vozača je zadržano lišenjem slobode, i to pet vozača zbog utvrđene alkoholisanosti iznad 1,5 g/kg, te četiri vozača zbog odbijanja alkotestiranja.

Broj sankcionisanih učesnika u saobraćaju za druge prekršaje koji nisu bili akcenat akcije iznosi 133.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Comments are closed.