Za djecu na Kosovu i Metohiji 1.100 paketića

paketici

Članovi Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije odvezli su prekjuče za Kosovo i Metohiju oko 1.100 paketića za djecu na tom području, koje tradicionalno svake godine uručuju kao vid pomoći iz Republike Srpske.

Akciju prikupljanja paketića pomogla je i opština Šamac, koja je za bratsku opštinu Lipljan obezbijedila 1.000 evra za 200 paketića.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je da ove godine kao i proteklih godina, Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije i njihovo udruženje, uz dolazak djece sa Kosova u Srpsku, organizuju i podjelu paketića srpskom narodu i djeci na Kosovu i Metohiji. Arlov je naveo da su djeca iz Osnovene škole „Jovan Cvijić“ iz Brezičana kod Prijedora obezbijedila 386 paketića, od kojih 260 ide za istoimenu osnovnu školu u Zubinom Potoku.

„To je gest Republike Srpske koji preko našeg odbora traje godinama“, istakao je Arlov, zahvaljujući opštini i školama u Šamcu i Prijedoru, te Novoj banci, Šumama Srpske, hidroelektrani, termoelektrani i rudniku Gacko Bočac, Tržnici Banjaluka, Auto-moto savezu Republike Srpske, Udruženju Srba „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Trsta i „Čistoći“ Banjaluka, te brojnim građanima Srpske koji su se uključili u ovu akciju i pomogli.

On je dodao da će akcija biti nastavljena i narednih godina s ciljem da se ljudima na Kosovu i Metohiji pokaže da je Srpska sa njima.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.