Za dva dana zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola sankcionisano 37 vozača

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 17/18.08.2018. i 18/19.08.2018. godine, na području grada Prijedora i Novog Grada, realizovali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod uticajem alkohola, opojnih droga i lijekova.

Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača sa akcentom na sprečavanje učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisano je 37 vozača, od kojih je 7 zadržano lišenjem slobode u policijskim stanicama do 12 časova.

Vozačima koji se zateknu da učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola u količini preko 1,50 g/kg alkohola u organizmu, pored novčane kazne (400,00 KM) i mjere zadržavanja lišenjem slobode, izriče se i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od dva mjeseca i dva kaznena boda. Pored toga, zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji od 0,80 do 1,50 g/kg u organizmu za 8 vozača je, uz novčanu kaznu, izrečena i mjera zabrane upravljanja vozilima i kazneni bodovi.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno pravila koja se odnose na zabranu upravljanja vozilima pod uticajem nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.