Za pet godina prepolovljen broj nezaposlenih

Prijedor

Od 2011. godine do danas u gradu Prijedoru prepolovljen je broj aktivnih tražilaca posla, izjavio je danas rukovodilac prijedorske filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Zdravko Suvajac.

„Kad pogledamo pet godina unazad, 2011. godine imali smo 13.056, a sada imamo 7.270 onih koji aktivno traže posao“, rekao je Suvajac novinarima u Prijedoru gdje je danas lokalni parlament upoznat sa informacijom o radu ove javne ustanove za 2015. godinu.

On je ocijenio da su ovi podaci rezultat timskog rada Vlade Republike Srpske, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, Zavoda i grada Prijedora.

„Mi smo ekonomsku politiku Republike Srpske u dijelu koji se odnosi na zapošljavanje u cjelosti ispunili na svim nivoima“, naveo je Suvajac.

Prema njegovim riječima, na području Filijale Prijedor zapošljavanje u 2015. godini bilo je za 14 odsto veće nego u 2014. i radno mjesto našlo je 4.000 lica, uglavnom u realnom sektoru, gdje i jesu indikacije dužeg zapošljavanja.

„Što se tiče grada Prijedora, zaposleno je 2.500 aktivnih tražilaca posla ili za 20 odsto više nego u 2014. godini“, kazao je Suvajac.

Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su danas program rada ovog tijela za 2016. godinu.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović rekao je da je iza ovog saziva tri godine uspješnog rada i završavanja sjednica za jedan dan.

„Pozivam odbornike da pogotovo u ovoj izbornoj godini nastavimo poštovati jedni druge, ispunjavati svoje obaveze i biti, kao i do sada, jedan od najefikasnijih parlamenata u BiH“, poručio je Jakupović.

On je dodao da je programom rada nešto veća dinamika predviđena u prva dva kvartala, a nešto manja u predizbornom periodu, naglasivši da će se na dnevnom redu, kao i prethodnih godina, naći i pitanja koja nisu obuhvaćena programom, kao što je pitanje memorijalizacije.

Autor: SRNA

Comments are closed.