Za snabdijevanje vodom 3,9 miliona maraka

voda

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić potpisao je juče sa preduzećem „Hidro-kop“ iz Banjaluke ugovor o sanaciji i rekonstrukciji distributivne mreže centralnog sistema za snabdijevanje vodom, vrijedan 3,9 miliona maraka.

Riječ o nastavku projekta snabdijevanja vodom grada kojim su ranije riješena pitanja izvorišta, rezervoara i dovoda vode do rezervoara. Radovi će trajati 18 mjeseci, a biće završena rekonstrukcija vodovodne mreže u Prijedoru, u koju nije ulagano više od 50 godina.

– To je bio projekat koji je finansijski podržala vlada Švajcarske, a sada se radi o rekonstrukciji i proširenju sekundarne mreže. Ovim ugovorom su obuhvaćena naselja Urije, Čirkin polje, Gašića naselje, ulica Vuka Karadžića i Raškovac – izjavio je Pavić i dodao da je projektom obuhvaćen i dio prigradskih naselja i da je planirana rekonstrukcija određenog broja šahtova i prelaza preko rijeke Sane.

Predstavnik Ministarstva finansija RS Bojan Macura istakao je da se radi o dijelu projekta „Vodovod i kanalizacija RS“, vrijednog 100 miliona evra, koji sprovode u svim opštinama RS. Ukupna vrijednost investicije u Prijedoru je veća od 16 miliona evra.

Autor: S.T. – Glas Srpske

Comments are closed.