Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti

cjb prijedor

Stanje bezbjednosti na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Prijedor je zadovoljavajuće, a tokom maja, na području ove regije, ukupno su evidentirana 82 krivična djela sa visokom procentom rasvijetljenosti od 84,7 posto, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

Načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić je u opsežnom izlaganju, sa mnogo podataka i uporednih pokazatelja, posebno aspostrofirao krivična djela po nepoznatom izvršiocu, naglašavajući da su u toj oblasti postignuti nikad bolji rezultati.

– Kada je u pitanju procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršicu mi smo u maju mjesecu imali rekord koji je, slobodono mogu reći, nezapamćen u zadnjih 15 godina na području koje operativno pokriva CJB Prijedor.

Riječ je o procentu od 68 procenata, koji u krajnjem rezultatu, ručunajući rasvjetljena djela iz prethodnog perioda, dostiže fantastičnih 90 posto – rekao je Ivanić i dodao da je iz saobraćaja u proteklom mjesecu, zbog vožnje pod uticajem alkohola, isključeno 238 vozača.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.