Zahvalnost gradu i školama za učešće u humanitarnim akcijama

02-Prijedor---urucene-zahvalnice-za-pomoc-djeci-sa-Kosova-i-Metohije

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov uručio je danas u Prijedoru zahvalnice predstavnicima gradske uprave i osnovnih škola /OŠ/ “Branko Ćopić“ i „Jovan Cvijić“ za prijem pedesetak mališana iz Gnjilana u avgustu prošle godine i za 386 božićnih paketića za djecu sa Kosova i Metohije.

„Htjeli smo na skroman način da se zahvalimo gradu Prijedoru i školama koje su prošle godine učestvovale u humanirarnim akcijama i tako pomogle naš narod na Kosovu i Metohiji“, kazao je Arlov i dodao da je Prijedor jedna od šest lokalnih zajednica Republike Srpske koje su lani ugostile djecu sa Kosova i Metohije.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković najavio je da će se druženje djece sa Kosova i Metohije sa vršnjacima iz Prijedora nastaviti i ove godine i da će pedesetak mališana iz Gračanice u avgustu biti gosti učenika OŠ „Petar Kočić“.

Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije osnovan je 2011. godine i do danas je organizovao više različitih humanitarnih akcija, među kojima su najveće izgradnja zgrada sa osam socijalnih stanova, opremanje raznih zdravstvenih ustanova, šest humanitarnih akcija za pomoć oboljeloj djeci koja se liječe u inostranstvu, te podjela više od 2.000 paketića za djecu sa Kosova i Metohije.

Autor: SRNA

Comments are closed.