Zapaženi rezultati mlađih kategorija FK Radnik Urije na Međunarodnom turniru u Sloveniji

Proteklog vikenda mladi igrači FK „Radnik Urije“ Prijedor boravili su u Mariboru gdje su učestvovali na jakom Međunarodnom turniru. U Sloveniju su putovale dvije selekcija mladih Prijedorčana i to oni rođeni 2001. godine te oni rođeni 2004. godine. Na turniru „Miklavž 2012“ su učestvovale ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Austrije. Dječaci rođeni 2001. godine iz FK „Radnik Urije“ bili su pojačani sa nekoliko svojih vršnjaka iz FK „Rudar Prijedor“. Mladi Prijedorčani su u svojoj grupi ostvarili pobjede nad ekipama „ŽAK“ Kikinda od 7-1 i „Pekre Limbuš“ od 2-0, ugrali su neriješeno 1-1 sa ekipom „Naftaš“ Ivanić Grad dok su poraz od 2-0 doživjeli od „Aluminija“ iz Kidričeva. U osmini finala slavili su protiv „Varteksa“ iz Varaždina sa 1-0 pogotkom Rakovića, dok su u četvrtfinalu bili bolji od ekipe „Slovenska Bistrica“ nakon izvođenja penala. Nakon regularnog toka meča nije bilo golova a u penal seriji pogodili su Raković i Dejanović za trijumf od 2-0. U polufinalnom meču FK „Radnik Urije“ Prijedor se sastao sa imenjakom, FK „Radnik“ Bijeljina te su izgubili sa 3-0. U borbi za treće mjesto ponovo su poraženi od „Aluminija“ iz Kidričeva rezultatom 2-0 tako da su na kraju zauzeli odlično četvrto mjesto.
Kako je istakao trener Slaviša Kralj, mladi prijedorski fudbaleri su pružili dobre partije na turniru na kome su učestvovale 22 ekipe iz nekoliko država. Prema njegovim riječima, najviše su se istakli Kačavenda, Dejanović, Raković, Sadžak i Rokvić.
Na turniru za igrače rođene 2004. godine ekipu FK „Radnik Urije“ su činili 1 djevojčica i 7 dječaka: Nikolina Vasiljević, Radinović, Rendić, Trkulja, Despot, Tadić, Radaković i Kralj. Mlade prijedorske fudbalske nade su pobijedile FK „Tilmitsch“ iz Austrije sa 7-0, „Slovensku Goricu“ sa 5-1 te slovenačku ekipu „Brinje Grosuplje“ sa 4-0 dok su poraze doživjeli od ekipa „Dobrovce“ Miklavž sa 1-0 te od „Petlića“ iz Zrenjanina sa 4-1. U konačnom plasmanu ekipa FK“Rradnik Urije“ je zauzela 5. mjesto a naročito se istakao Filip Radinović koji je postigao 8 golova.
Tokom boravka u Mariboru Prijedorčani su bili smješteni u hotelu „Arena“ na Pohorju a osim igranja utakmica obišli su i stadion NK „Maribor“, prvaka fudbalskog prvenstva Slovenije. Ekspediciju FK „Radnik Urije“ Prijedor na putovanju u Sloveniji su predvodili treneri Draženko Vujičić i Slaviša Kralj koji su istakli svoje zadovoljstvo prikazanom igrom i ostvarenim rezultatima. Oni su istakli da su mladi fudbaleri još jednom pokazali da su Prijedor i Potkozarje pravi rasadnici fudbalskih talenata.
Pred mladim Prijedorčanima predstoji novi izazov jer narednih dana odlaze u Novi Sad na veoma jak Međunarodni turnir „Joma Kup“ koji organizuje FK „Vojvodina“.

Comments are closed.