Završena obnova crkve Svetog Josipa u Prijedoru

Banjalučki biskup Franjo Komarica predao je juče župniku Marijanu Stojanoviću ključeve obnovljene crkve Svetog Josipa u Prijedoru.

Komarica se zahvalio svima koji su učestvovali u obnovi ove crkve, ističući da će ovaj istinski radostan dan i jedinstveno slavlje ostati duboko u pamćenju vjernika ovog prostora.

„Zamolimo Boga da ovaj grad i cijeli ovaj kraj blagoslovi pravednim mirom jer on je potreban među ljudima, obiteljima i u svakom ljudskom srcu“, rekao je Komarica, koji je u obnovljenom oltarskom prostoru služio misu zajedno sa župnikom prijedorske župe i župnicima ostalih župa ove opštine.

Misi su osim vjernika prisustvovali i predstavnici ostalih vjerskih zajednica, kao i načelnik opštine Prijedor Marko Pavić.

Pavić je poručio da je multietničnost koju ima Prijedor velika prednost, jer u ovom gradu slobodno žive svi narodi i slobodno upražnjavaju svoju kulturu, običaje i sve ono što je atribut jedne vjere i nacije.

Obnova ove crkve, koja je minirana u proljeće 1992. godine, započela je 2004. godine, a u njen temelj ugrađen je kamen koji je blagoslovio papa Jovan Pavle Drugi prilikom boravka u Banjaluci 2003. godine.

Za njenu obnovu sredstva su izdvojile katoličke humanitarne organizacije iz Njemačke i Holandije, pojedinci donatori i katolički vjernici sa ovih prostora.

SRNA

Comments are closed.