Završena rekonstrukcija škole

31-Prijedor---fasada-po-standardima-energetske-efikasnosti

U Osnovnoj školi /OŠ/ „Branko Radičević“ u Petrovu kod Prijedora završena je nova fasada koja je izgrađena po standardima energetske efikasnosti.

Projekat vrijedan 105.000 KM finansirala je Evropska unija /EU/ posredstvom UNDP-a, a, prema tvrdnjama izvođača, očekuje se ušteda toplotne energije od 40 do 45 odsto.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da i grad i đaci i osoblje škole imaju razloga da se vesele.

„Zaista je škola dobila dosta toga, ali učenici i nastavni kadar su to zaslužili. Ovo je mutlietnička škola, nije velika, ali se po rezultatima i aktivnostima pokazala velikom“, rekao je Pavić novinarima u Petrovu.

31-Prijedor---OS-Branko-Radicevic-u-Petrovu

On je izrazio zadovoljstvo što je i gradska uprava bila u mogućnosti da pomogne nekoliko projekata u ovoj školi i da bude dio njene radosti.

Direktor škole Milosava Pranić rekla je da se sve radi da bi proces nastave bio što savremeniji i da bi učenicima i nastavnicma škola zaista bila druga kuća.

„Na tome radimo svi zajedno. Mi smo mala škola, a imamo odlične rezultate u nastavi“, kazala je Pranić.

31-Prijedor---svecanost-u-povodu-dana-skole

Ona je podsjetila da u ovoj školskoj godini ima 218 učenika i da je grad sa 5.000 KM učestvovao u trima projektima škole.

Prethodno je u obnovu centralnog školskog objekta i fiskulturne sale iz Programa EU za oporavak od poplava uloženo 260.000 KM. To je jedna od osam škola u Prijedoru u čiju obnovu je nakon poplava 2014. godine posredstvom UNDP-a uloženo oko dva miliona maraka.

Autor: SRNA

Comments are closed.