Završeni Dani zime na Kozari 2018

Na Kozari je održana Dvanaesta privredno-turistička manifestacija „Dani zime na Kozari“.

Manifestacija je obuhvatila niz dešavanja među kojima su sportska takmičenja predstavnika gradova i opština Potkozarja i okruženja, gastro-takmičenja u tri kategorije: turističko-ugostiteljske škole Republike Srpske, lovačka udruženja Potkozarja i izviđački odredi i planinarska društva. Za ovaj dio manifestacije prijavilo se 30 učesnika i to je najmasovniji odziv na ovoj manifestaciji.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su bend Boćo i bećari, grupa Anemo iz Prijedora, Gradiški tamburaši, muška ojkačka grupa i ženska pjevačka grupa Kulturno umjetničkog društva Knešpolje iz Knežice, Kozarska Dubica i pjevačka grupa Kulturno umjetničkog društva Una Novi Grad.

U okviru ovogodišnjih Dana zime na Kozari održan je i Ski kup u organizaciji planinarsko-skijaškog društva Ljubijski rudar, a za nadmetanje u muškoj i ženskoj konkurenciji, prijavili su se takmičari iz srednjih škola, te stariji i mlađi osnovci.

Cijena ulaznice tokom trajanja manifestacije u Nacionalnom parku „Kozara“, po promotivnoj cijeni, iznosila je jednu KM.

Organizatori ove 12. privredno turističke manifestacije su grad Prijedor, turističke organizacije Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Gradiške i Nacionalni park „Kozara“.

Grad Prijedor je i pokrovitelj manifestacije, a u njenom organizovanju pomoglo je i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Više fotografija možete pogledati u našoj galeriji na adresi https://www.gradprijedor.com/dani-zime-kozari-2018.

Izvor: RTRS
Foto: GradPrijedor.com

Comments are closed.