Završeni Dani zime na Kozari 2019

Na Kozari je održana 13. privredno-turistička manifestacija „Dani zime na Kozari“.

Manifestacija je obuhvatila niz dešavanja među kojima su sportska takmičenja predstavnika gradova i opština Potkozarja i okruženja, gastro-takmičenja u tri kategorije: turističko-ugostiteljske škole Republike Srpske, lovačka udruženja Potkozarja i izviđački odredi i planinarska društva. Za ovaj dio manifestacije prijavila se 31 ekipa.

Ekipe su bile iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, Banjaluke, Oštre Luke, Kostajnice, Novog Grada, Petrova, Zenice, Broda, Srpca i Stare Pazove.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su bend „Bećari“, Gradiški tamburaši, di-džej Vladimir Zorić i pjevačke grupe kulturno-umjetničkih društava „Knešpolje“ iz Knežice, „Јabuka“ iz Kozarske Dubice i „Una“ iz Novog Grada.

U okviru ovogodišnjih Dana zime na Kozari održan je i Ski kup u organizaciji planinarsko-skijaškog društva Ljubijski rudar, a za nadmetanje u muškoj i ženskoj konkurenciji, prijavili su se takmičari iz srednjih škola, te stariji i mlađi osnovci.

Cijena ulaznice tokom trajanja manifestacije u Nacionalnom parku „Kozara“, po promotivnoj cijeni, iznosila je jednu KM.

Organizatori ove 13. privredno turističke manifestacije su Grad Prijedor, turističke organizacije Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Gradiške i Nacionalni park „Kozara“.

Grad Prijedor je i pokrovitelj manifestacije, a u njenom organizovanju pomoglo je i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i prijatelji manifestacije.

Više fotografija možete pogledati u našoj galeriji na adresi https://www.gradprijedor.com/dani-zime-na-kozari-2019.

Izvor: GradPrijedor.com

Comments are closed.