Završeno oslikavanje u čast velikog duhovnog vođe

U Prijedoru je završeno oslikavanje murala koji je posvećen pokojnom crnogorsko-primorskom mitropolitu Amfilohiju.

Mural na kojem je zagrljaj mitropolita Amfilohija i dječaka oslikali su defektolozi Stevan Šeatović i Miloš Bajić na Domu mjesne zajednice Čirkin Polje.

Pored slike ispisali su i poruku “Bog svakoga drži na zemlji dok ne uradi ono zbog se rodio”!

Kažu da su zadovoljni svojim radom koji odiše snažnom emocijom i prenosi poruku topline i ljubavi prolaznicima u Ulici Milana Vrhovca.

– Pozitivne su reakcije svih koji su došli da pogledaju mural. Počastvovani smo što smo dobili priliku da ostavimo svoj trajni trag u vidu murala, a koji je ujedno posvećen velikom duhovnom vođi Amfilohiju. Ispunili smo očekivanja onih koji su tražili da oslikamo mural, i to nam je veoma drago – rekao je Šeatović za Srpskainfo.

Mural u prijedorskom naselju Čirkin Polje, nakon murala u Foči, drugi je u Republici Srpskoj koji je posvećen liku i djelu mitropolita Amfilohija.

Prijedorski mural rezultat je saradnje Gradske uprave i Omladinskog savjeta grada na Sani.

Šeatović i Bajić poznati su Prijedorčanima zbog svojih ranijih radova. Ovaj dvojac je na zidu vrtića “Radost” oslikao likove iz bajke. Prethodno su ukrasili učionicu u Domu za djecu ometenu u razvoju u kojoj inače drže časove defektologa za područno odjeljenje Centra “Sunce”.

Pričaju da su zidove ove učionicu ukrasili slikama drveća koje se mijenja kroz godišnja doba, članovima porodice, slikom glavne prijedorske ulice i likovima iz bajke, te još nekim detaljima koji im pomažu u nastavi.

Ljetos su na prijedorskom Rudarskom fakultetu uradili mural rudara koji stoji na ulazu u jamu.

Mural posvećen mitropolitu Amfilohiju koji su oslikavali tokom prošle sedmice je njihov prvi mural na javnoj površini.

Autor: Bojana Majstorović – SrpskaInfo.com

Comments are closed.