Završna manifestacija „Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti“: Igrokaz, likovni radovi i taktičko-pokazna vježba

Učenici Osnovne škole „Branko Ćopić“ iz Prjiedora izveli su danas igrokaz „Opasnosti od bolesti zavisnosti“ i izložili likovne radove o temi „Droga – alkohol – pušenje“ na završnoj manifestaciji obilježavanja „Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti“ u Republici Srpskoj.

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je da je u borbi protiv bolesti zavisnosti najznačajniji posao policije represija odnosno onemogućavanje krijumčarenja droge, ali i prevencija odnosno onemogućavanje da se omladina uopšte nađe na udaru toga zla.

„Najteži dio posla je pomoći onima koji su na putu da postanu ovisnici ili su to već postali, a tu je najveća odgovornost Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite“, rekao je Vasić u obraćanju učenicima i nastavnicima OŠ „Branko Ćopić“.

On je naglasio da ministarstva unutrašnjih poslova, prosvjete i kulture i zdravlja i socijalne zaštite sve svoje aktivnosti nastoje uvezati kako bi što više bili od koristi djeci i mladima, al i onima koji pođu putem droge i njihovim porodicama.

„Veoma je važno djecu uputiti u sve opasnosti narkomanije i zato organizujemo brojna predavanja u školama širom RS“, naveo je Vasić

On je dodao da se Republika Srspka aktivno bori protiv bolesti zavisnosti i ulaže u ovu oblast i više nego što bi bilo za očekivati sa obzirom na mogućnosti.

Član Komisije za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga Dragana Lukić rekla je da je mladima neophodno stalno ukazivati na na prave životne vrijednosti i na zdrave stilove života.

„Molimo učenike da se stalno podsjećaju na opasnosti od zloupotrebe i zatoim dijelimo ovaj informativno-edukativni materijal“, poručila je Lukićeva.

Direktorica OŠ „Branko Ćopić“ Sanja Munjiza podsjetila je da se “Mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti“ u Republici Srpskoj obilježava svake godine od 15. novembra do 15. decembra.

„Čast nam je što je naša škola izabrana za završnu manifestaciju i naši učenici opravdali su to povjerenje koje su nam ukazala ministarstva unutrašnjih poslova i prosvjete i kulture“, kazala je Munjiza.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske za učenike ove škole izveli su taktično-pokaznu vježbu, a održane su i sportske igre osnovaca i policijskih službenika.

U Domu zdravlja Prijedor održana su predavanja o temama „Mladi i zloupotreba supstanci“, „Prevencija bolesti zavisnosti kao dio kontinuiranih aktivnosti Doma zdravlja Prijedor“ i „Preventivno-psihološke radionice u osnovnim školama u Prijedoru“.

Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.