Zbog neplaćenog prevoza učenici iz Kozarske Dubice danas nisu došli na nastavu

ju centar sunce

Djeca sa smetnjama u razvoju iz Kozarske Dubice, koja pohađaju Javnu ustanovu „Centar Sunce“ u Prijedoru, nisu danas dovezena na nastavu jer opština Kozarska Dubica i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske ne izmiruju obaveze za prevoz ovih đaka, rekla je direktor „Centra Sunce“ Slađana Radaković.

„Pozivam opštinu Kozarska Dubica i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske da izmire obaveze za prevoz u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti Republike Srpske kako bi djeca mogla nastaviti pohađati školu“, rekla je Radakovićeva novinarima u Prijedoru.

Prema njenim riječima, radi se o ukupno 13 korisnika među kojima je desetero djece i troje pratilaca, gdje za sedmero obavezu ima opština Kozarska Dubica, a za šestero Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a pri čemu je cijena prevoza 120 KM po korisniku mjesečno.

„I prethodnom prevozniku djece iz Kozarske Dubice nadležni duguju za prevoz, a u međuvremenu je izabran novi prevoznik koji je počeo da radi od ove školske godine. Kako mu nisu izmirene obaveze za septembar i oktobar, odlučio se da zbog toga ne vozi djecu počev od danas“, navela je Radakovićeva.

Ona je naglasila da je školovanje djece sa smetnjama u razvoju zakonska obaveza i da je zato njena dužnost da obavijesti i javnot i nadležne institucije o ovom problemu koji traje godinama, a koji je danas kulminirao.

Autor: SRNA

Comments are closed.