Zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola sankcionisano 69 vozača

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u vremenskom periodu od 16.03. do 18.03.2018. godine, realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom učestvovanja u saobraćaju pod uticajem alkohola.

U toku akcije ukupno je kontrolisano 370 učesnika u saobraćaju, a prekršajne sankcije na licu mjesta su izrečene za 111 učesnika ili 30% kontrolisanih.

Zbog učestvovanja u saobraćaju pod uticajem alkohola sankcionisano je 69 vozača, a koji su tom prilikom isključeni iz saobraćaja. Prema 16 vozača primjenjena je mjera zadržavanja do otrežnjenja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova. Vozačima zatečenim pod uticajem alkohola u saobraćaju izrečene su 32 zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima, od čega je 16 zaštitnih mjera u trajanju od 2 mjeseca. Ukupno trajanje izrečenih zaštitnih mjera tokom akcije iznosi 48 mjeseci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno pravila koja se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila i zabranu upravljanja vozilima pod uticajem nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.