Želja Zlate Đemalji da kćerku Elviru odvede na liječenje u Beograd

Zlata Đemalji (47) iz Raškovca u Prijedoru, majka petoro djece, uzrasta od sedam do 25 godina, koliko ima najstariji sin Haris, po svaku cijenu želi svoju bolesnu kćerku Elviru (12) odvesti na liječenje u Beograd, na Institut za majku i dijete.
Kroz suze priča da su joj ljekari s Instituta prije deset godina spasili život djetetu. Vjeruje da bi i sad pomogli njenoj Elviri kod koje se prije mjesec na desnoj šaci pojavila sumnjiva izraslina.
– Ljekari sumnjaju na tumor pa je preporučen operativni zahvat kako bi se ustanovilo o čemu se zaista radi. Želim da to naprave ljekari iz Beograda koji su moju Elviru s dvije godine, kada je upala u lonac vrele vode i na leđima i ramenima zadobila opekotine četvrtog stepena, vratili u život. Plašim se samo da ćemo zakasniti, jer bolest napreduje a Elviri su se pojavile i neke izrasline na vratu – kaže Zlata.
Novac od dječijeg doplatka, njeno i Harisovo nadničenje i skromna muževljeva plata komunalca od 300 KM, koja odlazi na kredit i režije, tu želju Zlati ne mogu ispuniti. Zato, očajna, apeluje na sve ljude dobre volje da joj pomognu.
Svi u garsonijeri od 35 kvadrata
Sedmočlana porodica Đemalji, u kojoj su troje djece Mirza, Bernarda i Elvira učenici osnovne i srednje specijalne škole iz Prijedora, živi u garsonijeri od 35 kvadrata koju im je prije šest godina obezbijedio Centar za socijalni rad iz Prijedora. U Centru kažu da je ova porodica obuhvaćena svim vidovima zakonske pomoći, te da povremeno dobijaju i donaciju iz jedne talijanske NVO, kao i jednokratnu pomoć Udruženja Roma i SO Prijedor.
Račun za pomoć
Oni koji žele pomoći ovoj porodici to mogu učiniti i na žiroračun na ime Zlate Đemalji koji je otvoren kod Hypo Alpe Adria bank broj 552115- 31736084-18.
Dnevni avaz

Comments are closed.