Zima nekima donijela radost

Iako je snijeg i snježno nevrijeme u većem dijelu Srpske stvorio velike probleme, ugostitelji u ski-centrima posljednjih dana zadovoljno trljaju ruke.
Tturističke centre u Srpskoj iz dana u dan posjećuje sve više ljubitelja bijelog pokrivača i snježnih radosti. Uređene ski-staze i opremljeni ski-liftovi omogućuju da skijanje i boravak na planini budu idealni. I cijene boravka sada su povoljnije.
Dragan Romčević, direktor nacionalnog parka Kozara, kaže da je prezadovoljan posjetom u proteklih nekoliko dana.
– Radnim danima ovdje boravi više stotina gostiju, a vikendom ih je i preko dvije hiljade. Snijeg koji je padao proteklih dan doprinio je ljepšem i boljem ambijentu na Mrakovici – kazao je Romčević.
Ističe da je najvažnije to što je put do ski-centra prohodan, parkinzi očišćeni, pa svi ljubitelji planine bez straha mogu doći.
– I mala i velika ski-staza, kao i ski-liftovi su u funkciji i rade punim kapacitetom. Dnevni ski-pas odrasli plaćaju 15 KM, a djeca deset. U ponudi su i poludnevni aranžmani koji za odrasle koštaju deset KM, a za djecu sedam. Posebna atrakcija i ove sezone je noćno skijanje pod reflektorima, gdje cijena ski-pasa iznosi 13 KM – ističe Romčević.
Što se tiče smještajnih kapaciteta, NP „Kozara“ raspolaže s dva bungalova, sa po šest ležaja, čiji su kapaciteti popunjeni tokom cijele godine, posebno vikendom i praznicima. Takođe, posjetioci mogu da iznajme sobe u određenim planinarskim domovima.
– Cijena smještaja u bungalovima iznosi 100 KM, za šest osoba tokom 24 časa, 80 KM za četiri osobe i 50 KM za dvije osobe – pojašnjava Romčević, te dodaje da je u ponudi i smještaj u hotelima „Monument“ i „Bijele vode“, u kojima su cijene od 77 KM, za jednokrevetnu sobu, do 190 KM za apartman.
Tekst – Fokus
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.