Zlatna, srebrna i bronzana medalja na „Tesla Festu 2012“ za mlade inovatore iz Prijedora

Učenici Elektrotehničke škole Prijedor na 26. Međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva – „Tesla Fest 2012“ u Novom Sadu osvojili su zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju za tri prikazana eksponata.

Profesor Slavko Elijaš rekao je da ova prijedorska srednja škola godinama učestvuje na sajmovima inovacija i redovno osvaja brojne nagrade.

„Na ovom sajmu u Novom Sadu učestvujemo već šestu godinu i naši učenici su i nas i naš grad veoma uspješno predstavili“, rekao je Elijaš na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Direktorica Elektrotehničke škole Prijedor Ljiljana Stojančić rekla je da je ovo uspjeh i učenika ali i cijele škole, opštine i Republike Srpske.

„Za tituli najboljih ove godine se na festivalu održanom od 12. do 15. oktobra borilo oko 150 izlagača sa više od 250 eksponata“, dodala je Stojančićeva.

Maturant Marko Vrhovac osvojio je zlato za eksponat „Zaštita od prekida faze i upravljanja promjenama broja obrtaja trofaznog asinhronog motora pomoću programabilnog logičkog kontrolora (PLC)“, a, kao dio tima, zajedno sa učenikom Nemanjom Jovićem osvojio je bronzu za eksponat „Gradski zvonik“.

Srebro je osvojio eksponat „Gitarsko pojačalo“ učenika drugog razreda Harisa Arnautovića i Nikole Marina.

Učešće prijedorskih srednjoškolaca na „Tesla festu“ podržali su Savez pronalazača Republike Srpske i Udruženje pronalazača Prijedor.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.