Zlatne plakete za načelnike opština-Priznanje za Marka Pavića

Vijeće Internacionalne lige humanista dodijelilo je sinoć u Sarajevu osmorici načelnika opština u BiH i gradonačelniku Prijedora Marku Paviću zlatne plakete sa značkom za postignute rezultate u radu i razvoju lokalne samouprave u skladu sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi.

Priznanja su dobili načelnici opština: Laktaši – Milovan Topolović, Doboja – Obren Petrović, Foče – Zdravko Krsmanović, sarajevskih opština Novi Grad i Centar – Ibrahim Hadžibajrić i Dževad Bećirević, Prozor/Rama – Jozo Ivančević, Tešnja – Fuad Šišić i Lukavca – Dževad Mujkić.

Internacionalna liga humanista priznanja je dodijelila na osnovu procjene stepena poštovanja principa Evropske povelje o lokalnoj samoupravi u radu lokalnih lidera u vlasti i samih organa vlasti.

Obraćajući se prisutnima, Pavić je zahvalio Internacionalnoj ligi humanista, ističući da uručeno priznanje predstavlja obavezu da u narednom periodu grad Prijedor još bolje primjenjuje Evropsku povelju o lokalnoj samoupravi.

Prema njegovim riječima, odlučujući kriterijum za dodjelu priznanja bio je njegov rad na razvoju lokalne sredine, a u korist građana Prijedora.

„Ima ljudi koji žele da rade i primjenjuju evropska pravila, ali i onih koji to vide, te na kraju svi u tome profitirajuMeni je izuzetno drago što u hotelu, koji nosi naziv „Evropa“, primim povelju za primjenu evropske povelje o lokalnoj samoupravi.

Komisija Internaciomnalne lige humanista, koja je pratila primjenu evropske povelje, odlučila je, među ostalima, da i meni dodijeli plaketu i značku ILH za svoj rad kao načelnika u Prijedoru.

Meni je ovo drago priznanje jer je duboko humano. Liga humanista tretira čovjeka i traži da se primjenjuje opšte pravilo biti dobar čovjek a to znači poštovati druge ljude, nacije, sredine i države.

Zato mi je ovo priznanje drago jer su prepoznali moj, i rad mojih saradnika, institucija u Prijedoru, koji smo primjenu Evropske povelje doveli do visokog nivoa.

Mi, inače, u Prijedoru radimo na jačanju lokalne samouprave, približavanju vlasti građanima, na poštivanju naše prošlosti a sve su to karakteristike koje su bile odlučujuće u kriterijumima u dodjeli ove plakete.

Zahvaljujujem svojim saradnicima i onim institucijama u Prijedoru koje su sa mnom zaslužile ovu povelju.“izjavio je Pavić.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor

Comments are closed.