Župnik Vidović: Čestit Božić i sveto Isusovo rođenje! [video]

– Svima onima koji 25. slave rođendan Isusa Krista, bilo po Gregorijanskom ili Julijanskom kalendaru, neka im bude čestit Božić i sveto Isusovo rođenje, da ih Isus Krist oplemeni, uđe u naš grad i u naše živote – poručio je prijedorski župnik Marko Vidović povodom Božića, praznika rođenja Isusa Hrista kojeg katolički vjernici praznuju u nedjelju, 25. decembra. Velečasni Vidović rekao je da su u crkvama na vidnom mjestu postavljene štalice, po uzoru na onu u kojoj je, prema Svetom pismu, rođen Isus.

– I danas Isus Krist dolazi u našu stvarnost koja, iako nije štala, zaudara. Želim da Kristov miomiris dođe ljudima ove župe i ovoga grada – rekao je Vidović. On je podsjetio na simboliku života u vrijeme Božića:

– Okićen bor koji je zelen, posađena pšenica koja je, ovih dana, već nikla, to je simbolika novog života koji započinje kod onih ljudi koji se otvore nauku Isusa Krista i slijede njegova pravila života. Mnogi vjernici koji časte Isusa Krista, često i ne znaju za tu simboliku i njeno značenje, makar je koriste u životu – naglasio je župnik Vidović.

Rođenje Hristovo jedan je od najradosnijih hrišćanskih praznika. Simbolizuje dolazak Sina Božijeg na Zemlju i, pored Uskrsa, predstavlja jedan od najvažnijih praznika u hrišćanskoj religiji.

Autor: D.S. – Kozarski vjesnik
Foto: Giga

Comments are closed.