Akcija „Plantaža 2012“-Kod Prijedorčanina pronađeno oružje i marihuana

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Prijedor, u sklopu akcije „Plantaža 2012“ policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Prijedor su u ponedjeljak, 15.10.2012. godine, u vremenskom periodu od 10:00 do 12:00 časova u prijedorskoj ulici Žarka Zgonjanina, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice sa inicijalima H.B. iz Prijedora.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto sljedeće: dvije stabljike biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju, 166 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 248 komada sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje, automatska puška kalibra 7,62 mm sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazilo 30 metaka i 100 komada metaka kalibra 7,62 mm.

Istog dana oko 12:00 časova policijski službenici su u ulici Žarka Zgonjanina lišili slobode lice H.B..

Oduzeti predmeti su uz izvještaj o izvršenom pretresu dostavljeni Osnovnom sudu u Prijedoru.

Nakon završene kriminalističke obrade navedeno lice je pušteno na slobodu, a protiv istog slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.
Foto – arhiva

Comments are closed.