Akcije „COL“ rezultirala podnošenjem još dva izvještaja nadležnom tužilaštvu

MUP RS

U nastavku aktivnosti na dokumentovanju i kompletiranju krivičnih djela otkrivenih tokom sprovođenja planske akcije kodnog naziva „COL“ koja je bila usmjerena na suzbijanje sive ekonomije, odnosno neovlašćene prodaje putničkih automobila izbjegavajući poreske i druge obaveze, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor su 28.10.2015. godine, Okružnom tužilaštvu Banja Luka dostavili izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Nedozvoljena trgovina“ protiv lica S.B. i Đ.G. iz Prijedora.

Osumnjičeni su krivično djelo počinili na način da su u toku 2014. i 2015. godine na području grada Prijedora nemajući ovlašćenje za trgovinu vršili uvoz i carinjenje vozila, te ih dalje preprodavali drugim licima, izbjegavajući plaćanje poreskih obaveza.

Podsjećamo, policijski službenici CJB Prijedor su u toku mjeseca avgusta i oktobra tekuće godine nadležnom tužilaštvu dostavili izvještaj protiv pet lica sa područja grada Prijedora i opštine Kozarska Dubica zbog počinjenih krivičnih djela „Nedozvoljena trgovina“, a koja su počinjena na prethodno opisan način.

Autor: MUP RS

Comments are closed.