Alen Bahonjić priznao ubistvo Hasana Alića u Kozarcu

Osoba čiji su inicijali A. B. (30) iz Kozarca osumnjičen je za ubistvo Hasana Alića (74) iz ovog mjesta, izjavio je danas načelnik Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor Dalibor Ivanić. Nezvanično, riječ je o Alenu Bahonjiću.

Alen Bahonjić priznao ubistvo Hasana Alića u Kozarcu

„Drugo lice lišeno slobode u okviru ove istrage, I. Č. (40) iz Kozarca, trenutno ima status svjedoka“, rekao je Ivanić na vanrednoj konferenciji za novinare u Prijedoru.

Prema njegovim riječima, slučaj je policiji prijavljen juče u 13:10 sati, a ubistvo je, najvjerovatnije, izvršeno 29. aprila u večernjim satima.

„Osumnjičeni je zajedno sa žrtvom, najvjerovatnije, konzumirao alkohol gdje je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba kada je osumnjičeni iskoristio nepažnju oštećenog i zadao mu više udaraca tupim predmetom u glavu, nakon čega su nastupile smrtne posledice“, rekao je Ivanić.

Prema njegovim riječima, Zavod za sudsku medicinu Banja Luka danas je obavio obdukciju tijela žrtve.

„Nemamo još zvanično izvještaje o nalazu i mišljenju, ali ono čime trenutno raspolažemo je da je smrt nastupila usled povreda nanesenih tupim predmetom“, dodao je Ivanić.

On je naglasio da je osumnjičeni policiji priznao djelo i pokazao mjesto izvršenja krivičnog djela, kao i mjesto gdje je odbacio sredstvo kojim je izvršio krivično djelo – čekić.

„Na njemu se nalaze ostaci krvi. U pretresu dva objekta koje je osumnjičeni koristio pronađeni su predmeti koji su otuđeni s mjesta izvršenja krivičnog djela. Svi predmeti su izuzeti i biće korišteni kao dokaz u krivičnom postupku“, istakao je Ivanić.

Osumnjičeni će danas biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banja Luka.

„Lice A. B. je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela krađa, teška krađa, mučenje, ubijanje i zlostavljanje životinja, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija i silovanje u pokušaju“, naveo je Ivanić.

On je dodao da je motiv izvršenja ovog krivičnog djela koristoljublje i da se isključuju mržnja i nacionalna netrpeljivost kao eventualni motivi.

Sedamdesetčetvorogodišnji Hasan Alić iz Kozarca, kod Prijedora, pronađen je juče u popodnevnim satima mrtav u svojoj porodičnoj kući u Kozarcu.

Autor: SRNA – Klix.ba

Comments are closed.