Alenu Bahonjiću 12 godina zatvora zbog ubistva

alen_bahonjic-351x185

Banjalučki Okružni sud osudio je Alena Bahonjića na 12 godina zatvora zbog ubistva Hasana Alića u mjestu Kozarac kod Prijedora, rečeno je Srni u ovom sudu.

Bahonjić je 29. aprila u večernjim časovima, tokom boravka u kući nastradalog i konzumiranja veće količine alkohola, od Alića zatražio 200 KM, nakon čega je on odgovorio da nema.

Optuženi je potom počeo da otvara ladice i ormare iz kojih je izbacivao garderobu tražeći novac, te nakon upozorenja nastradalog da ne “hrlja” po kući, Bahonjić je uzeo čekić sa stola i Alića udario po glavi.

Od udarca Alić je pao na pod, nakon čega mu je Bahonjić prišao i još osam puta istim čekićem udario ga po glavi, usljed čega su nastupile teške povrede opasne po život.

S ciljem prikrivanja tragova krivičnog djela, Bahonjić je zapalio takozvanu “hepo kocku” u neposrednoj blizini Alića, tako da je on udisao toksične gasove nastale iz paljevina koji su ubrzali smrt oštećenog.

Presudom je utvrđeno da je Bahonjić počinio ubistvo iz koristoljublja, a u kaznu zatvora uračunato mu je vrijeme provedeno u pritvoru počev od 3. maja.

Optuženom je izričena mjera bezbjednosti, obavezno liječenje zavisnosti od alkohola, koja će se izvršiti uz izdržavanje kazne zatvora u zdravstvenoj ustanovi zatvorskog tipa – Sudska psihijatrija na Sokocu u trajanju od najmanje jedne godine, a ukoliko bude potrebno i duže, a nakon liječenja optuženi će biti upućen na izdržavanje kazne.

Autor: SRNA – ATV BL

Pročitajte još vijesti sa ATV-a na adresi https://www.facebook.com/alternativnatv.

Alternativna televizija Banja Luka

Comments are closed.