Aramanda: Nastavljena potraga za nestalim avionom na četiri reona [video]

Јutros je nastavljena potraga za nestalim avionom rekao je Ljubiša Aramanda predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske za RTRS.

Istakao je da je potraga nastavljena ispod repetitora Lisina.

– Tragaocima se pridružuju pripadnici Gorske službe spasavanja Foča, kao i pripadnici MUP-a Republike Srpske. Plan je da se ekipe podijele na četiri rejona – naveo je Armanda.

Istakao je da će potraga će biti u grupama od 10 do 15 ljudi koji će komunicirati putem radio-veze.

– Najveći problem su vremenski uslovi odnosno magla koja značajno smanjuje vidljivost. Sa dva helikoptera trebalo bi da se uključe u potragu i Oružane snage BiH – rekao je Armanda.

Policijski službenici policijskih uprava Prijedor i Gradiška, Јedinice žandarmerije i SAЈ-a i dalje tragaju za sportskim avion „pajper 28“ koji je nestao na području iznad Kozare.

Kontakt sa avionom juče je izgubljen na području Omarske. Pomoć u pretrazi terena pružaju i pripadnici Republičke civilne zaštite i planinari. Zbog slabe vidljivosti helikoter Helikopterskog servisa Republike Srpske tokom noći je obustavio pretragu.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je potraga za sportskom avionom otežana zbog uslova na terenu, ali da znaju da je pao i da se nada da će uspjeti da ga lociraju.

U sportskom avionu bili su pilot i operater. Kako ATV saznaje, riječ je o državljanki Rumunije i državljaninu Srbije.

Avion se vraćao iz Velike Kladuše za Banjaluku, sa čijeg je aerodoroma odletio za Kladušu.

U povratku iz Kladuše avion, koji je prevozio vakcine za životinje, nestao je sa radara.

Izvor: RTRS

Comments are closed.