Bačena bomba na kuću brata haškog osuđenika

Ispred porodične kuće Milorada Stakića u ulici Ilije Bursaća 80 u subotu je, desetak minuta iza ponoći, nepoznato lice bacilo eksplozivnu napravu, najvjerovatnije ručnu bombu. Milorad je rođeni brat haškog osuđenika Milomira Stakića, nekadašnjeg predsjednika Skupštine opštine Prijedor i šefa ratnog kriznog štaba, kojeg je Haški tribunal osudio na doživotni zatvor zbog zločina protiv čovječnosti.
Dežurni kriminalistički inspektor Centra javne bezbjednosti Banja Luka Miroslav Ðurić rekao je da u eksploziji nije bilo povrijeđenih, ali je oštećena fasada kuće i dva automobila. Prema prvim procjenama, pričinjena je materijalna šteta od oko 15.000 maraka.
Na licu mjesta juče smo zatekli na okupu cijelu porodicu, ali i komšije i prijatelje, koji sa nevjericom posmatraju mjesto gdje je bačena eksplozivna naprava i pitaju se šta bi mogao biti motiv ovog napada.
Milorad Stakić potvrdio je da je u trenutku eksplozije bio na spratu kuće, gdje je gledao televizijski program, a pošto je duvao jak vjetar, pomislio je da je u prizemlju nešto srušeno od udara vjetra.
– Ogorčen sam jer je ovo napad na moju porodicu, od koje su četiri kćerke u to vrijeme boravile u prostorijama neposredno pored ulaza gdje je naprava eksplodirala – rekao je Stakić „Glasu Srpske“.
Dodao je da ne može da shvati šta je motiv napada na njegovu porodicu.
– U potpunosti isključujem motiv nacionalne mržnje, jer pomažem porodicama svih nacija i o tome mogu posvjedočiti i svi oni koji me poznaju – kazao je Stakić.
Budući da je privatni preduzetnik i da je vlasnim firme „Spona“, koja se bavi elektroinstalacija, isključio je i mogućnost da je riječ o nekom od nezadovoljnih radnika, jer nikoga nije skoro otpustio, a sve koji su iz bilo kog razloga otišli iz firme uredno je isplatio.

Uviđaj
Uviđaj su juče izvršili pripadnici Stanice javne bezbjednosti Prijedor, a o slučaju je upoznat i dežurni tužilac banjolučkog Okružnog tužilaštva, Područna kancelarija Prijedor.
– Ono što me najviše boli je da je policija uviđaj izvršila nakon gotovo 12 časova od napada, tako da sam stekao utisak da nije bilo volje ni želje da se utvrdi pravo stanje u pravo vrijeme – kazao je Stakić.
Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.