Banjalučani tukli Slovence, pa razbijali prozore u ambulanti porodične medicine

Policijskoj upravi Prijedor, dana 03.12.2017. godine oko 03:50 časova usljedila je prijava da je u Omarskoj došlo do tuče više lica, a oko 04:10 časova, prijava da su tri lica, pokušavajući nasilno da uđu u prostorije Ambulante porodične medicine u Omarskoj, razbili staklo na vratima, te pri odlasku oštetili jedno vozilo.

Postupajući po navedenim prijavama, policijski službenici Policisjke stanice Omarska, PU Prijedor, utvrdili su da su u fizičkom sukobu učestvovala lica D.G.(1989) i R.G.(1994) iz Banja Luke i S.S.(1991) i A.M.(1989) iz Slovenije, kom prilikom su lica S.S. i A.M. zadobili tjelesne povrede, zbog kojih su se obratili u prostorije Ambulante porodične medicine u Omarskoj, gdje im je ukazana medicinska pomoć.

Utvrđeno je i da su u prostorije Ambulante došla i lica D.G. i R.G., zajedno sa licem Lj.J.(1994) iz Banja Luke, te pokušavajući da uđu u zaključanu prostoriju za hitne intervencije, razbili staklo na vratima, te da su pri odlasku, na parking prostoru, oštetili vozilo slovenskih registarskih oznaka, koje koristi lice S.S., razbijajući stakla i kidajući retrovizore.

Na ovaj način lica D.G. i R.G. počinili su krivično djelo „Tjelesna povreda“ i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ dok je lice Lj.J. počinilo krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“. Nakon kompletiranja predmeta, protiv ovih lica, nadležnom tužilaštvu, biće dostavljeni izvještaji za ova krivična djela.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.