Boris Pajić pobjegao iz policijskog vozila

Prijedorčanin Boris Pajić, osuđen na kaznu zatvora od tri godine i četiri mjeseca zbog razbojništva i krađe u Livnu i Tomislavgradu, pobjegao je u ponedjeljak inspektorima bihaćke policije kada je vođen na saslušanje.

Kaznu je izdržavao u bihaćkom zatvoru, a za bijeg je iskoristio priliku kada se policijsko vozilo zaustavilo na pumpi „Panter“ u naselju Bosanska Otoka kako bi vozač natočio gorivo.

– Pripadnici bihaćke Prve policijske stanice u ponedjeljak su došli po Pajića u KPZ i odveli ga na osnovu odobrenja za saslušanje. Tek ujutro sam obaviješten o njegovom bijegu – rekao je direktor KPZ Bihać Zvonko Jurić.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić potvrdio je da je Pajić saslušavan i da je izvođen iz stanice s ciljem prikupljanja informacija za neka krivična djela.

– U naselju Bosanska Otoka iskoristio je nepažnju inspektora i pobjegao u nepoznatom vozilu. Još nije utvrđeno da li je Pajića neko čekao ili je zaustavio neki automobil koji je prolazio – kazao je Šiljdedić.

On je istakao da je za Pajićem već raspisana potjernica na nivou Federacije, a o bjekstvu je obaviješten i MUP RS, Granična policija BiH te je upućen zahtjev Interpolu za raspisivanje međunarodne potjernice.

Pajić je uhapšen u avgustu 2007. godine u Sloveniji odakle je isporučen bh. vlastima i odmah upućen na izdržavanje zatvorske kazne od tri godine i četiri mjeseca zbog razbojništva i krađe počinjene u Livnu i Tomislavgradu.

Tu kaznu je služio prvo u KPZ Zenica odakle je prebačen u Bihać poslije žalbe na premlaćivanja. Pajić je policiji poznat odranije po različitim krivičnim djelima, a dovodio se u vezu kao saučesnik u ubistvu Marka Peraka, radnika benzinske pumpe u Mesihovinama.

Sumnjičen je i za pljačku poslovnice Privredne banke u Glamoču koja se dogodila 2006. godine. Bio je optužen i za krađu automobila, ali je poslije sporazuma sa tužilaštvom u Livnu osuđen na godinu zatvora, s tim da je pristao da svjedoči protiv ostalih optuženih.

Svjedočenje

Boris Pajić osuđen je i u banjolučkom Okružnom sudu na šest mjeseci zatvora zbog lažnog svjedočenja na ovom sudu u postupku protiv Vanje Vukovića iz Prijedora.

Vuković je osuđen na dvije i po godine zatvora zbog podmetanja eksplozivne naprave, 1. februara 2006. godine, pod vozilo „kija klarens“ tadašnjeg načelnika Odjeljenja za sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga CJB Banja Luka Gorana Mikanovića.

Pajić je prije tri dana dovođen u Banju Luku iz bihaćkog zatvora da svjedoči i protiv Marka Momića, optuženog za pomaganje Vukoviću.

Glas Srpske

Comments are closed.