Branku Balaban traže i zbog prevare

Za Brankom Balaban (54) iz Prijedora, koja je prošle godine u Banjaluci skrivila tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli petogodišnja A.G. i njen djed Momčilo Kuridža, tragaju čak tri pravosudne institucije u RS i to za različita djela.
Potjernice za Balabanovom koje važe „samo“ na nivou RS, odnosno BiH, raspisali su ove godine osnovni sudovi u Banjaluci, Prijedoru i Bijeljini, svaki za odvojena, teška krivična djela, među kojima su ugrožavanje saobraćaja i prevara.
Izvor „Nezavisnih“ blizak istrazi potvrdio je u srijedu da će zbog svega za Balabanovom u narednom periodu najvjerovatnije biti raspisana i međunarodna Interpolova potjernica s obzirom na to da postoje informacije kako se već duže vremena osumnjičena Prijedorčanka skriva u Subotici.
Nakon više odgođenih sudskih postupaka zbog izazivanja teške nesreće u Banjaluci, Simo Tošić, advokat Balabanove, izjavljivao je kako se njegova klijentica nalazi na liječenju u Subotici, ali u srijedu je izjavio da u tom gradu Balabnova obavlja neki posao.
Zajedničko u svim izjavama advokata Tošića jeste kako on čeka Balabanovu da dođe u Banjaluku, nakon čega će „odmah otići u sud i priznati krivicu za tešku nesreću“.
„Nezavisne“ saznaju da su za Balabanovom potjernice u aprilu, odnosno novembru ove godine, raspisali i osnovni sudovi u Bijeljini i Prijedoru.
Sud u Bijeljini potjernicu za Balabanovom raspisao je 28. aprila ove godine i to zbog prevare.
Izvor „Nezavisnih“ potvrdio je da je Balabanova u bijeljinskom Osnovnom sudu trebalo da bude saslušana kao svjedok u postupku koji se vodi protiv izvjesnog Dragana L., optuženog za poslovnu prevaru.
„Istražujući ovaj predmet došli smo do saznanja da je Balabanova zajedno sa Draganom L. kupila robu u vrijednosti od blizu devet hiljada maraka za potrebe apoteke ‘Zdravlje’ u Prijedoru i da je nikada nisu platili. Balabanova je trebalo da bude svjedok u pomenutom postupku, ali kako se nije pojavila, sud u Bijeljini je u aprilu ove godine raspisao potjernicu za njom“, pojasnio je izvor „Nezavisnih“.
Pola godine kasnije, tačnije 2. novembra ove godine, kako tvrdi naš izvor, za Balabanovom je potjernicu raspisao i Osnovni sud u Prijedoru i to zbog druge saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovala osumnjičena.
Okružno tužilaštvo u Banjaluci tereti Branku Balaban da je 19. marta prošle godine skrivila nesreću u kojoj su poginuli Kuridža i njegova unuka.
Nezavisne novine

Comments are closed.