Bumerang: I za Bekama zatražen pritvor zbog droge

Okružni sud u Banjaluci odredio je danas mjesec dana pritvora za Banjalučane Danijela Čekića (25), Predraga Stankovića (34), Igora Šolaka (33) i Ognjena Dragojevića (30).
Takođe, pritvor je određen za Prijedorčane Zorana Ševu (33), Boška Zorića (26), zvanog Bonzo, Radoslava Miljanovića (38), zvanog Deza, Milana Janjoša (21) i Sinišu Radanovića (32), zvanog Sarajevo.
Okružno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je pritvaranje i Dragana Vujičića (35), zvanog Bekam, Gorana Hrvaćanina (25), Mladena Grbića (28), zvanog Grba, Dušana Čekića Čeku (25), Dragana Milojicu (29), zvanog Limeni, Sašu Ličanina (27), zvanog Lika, Asmira Nasića (35), Vladimira Pavića (28), Milijana Radakovića (31), Mlađana Janjića (22), Darija Kajdića (23) i Nebojšu Kuzmanovića (33). Međutim, saslušanje ovih osumnjičenih nije bilo završeno tokom današnjeg dana, pa nije poznato kome je određen pritvor.
Oni su uhapšeni u policijskoj akciji „Bumerang“, u kojoj je zaplijenjena veća količina skanka, tableta trodona, te heroina, hašiša i oružja.
Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka, potvrdila je da sve osumnjičene terete za neovlaštenu proizvodnju i promet droge u Prijedoru i Banjaluci. Ona je objasnila da je pritvor zatražen zbog opasnosti da će osumnjičeni, ukoliko se budu branili sa slobode, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.
Osumnjičenima je pritvor, između ostalog, zatražen jer postoji bojazan da će ponoviti krivično djelo koje im je stavljeno na teret.
Izvor „Nezavisnih“ blizak istrazi potvrdio je juče da su akcijom „Bumerang“ obuhvaćeni i osumnjičeni Draženko Sivac, zvani Sivi, iz Srpca, koji se odranije nalazi u pritvoru, zatim Spomenko Ivetić, koji trenutno boravi van granica RS i BiH, te Ranko Volaš, zvani Paperje, iz Prijedora, koji se u banjalučkom Kliničkom centru liječi od tuberkuloze.
Sivac je, kako je potvrdio izvor blizak istrazi, u februaru uhapšen u akciji ‘Regija’, kada je zaplijenjeno 170 grama heroina i više od kilogram skanka.
Izvor je naveo i kako su svi osumnjičeni koji dolaze iz Prijedora odranije poznati prestupnici, a do danas su privođeni zbog trgovine narkoticima, ali i zbog krađa i oružanih pljački.
U sklopu akcije „Bumerang“, koja je počela 26. aprila, policija je izvršila oko 30 pretresa, u kojima je pronašla i oduzela kilogram i po skanka, 345 grama spida, 10 grama hašiša, 19,3 grama heroina, više od tri hiljade tableta trodona, automatske puške, veći broj mobilnih telefona i SIM kartica, te ukradeni audi i motocikl honda CBR 900.
Nezavisne novine

Comments are closed.