Četiri lica na području Prijedora izvršila devet krivičnih djela

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 05.03.2020. godine, lišili su slobode lica D.G. D.M. R.R. i R.B. svi iz Prijedora zbog postojanja sumnje da su tokom 2019. godine do 08.02.2020. godine, na području operativne nadležnosti Policijska stanica Prijedor 1, izvršili osam krivičnih djela „Teška krađa“ nad porodičnim kućama, privatno vlasništvo.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su osumnjičena lica D.G. i D.M. djelujući zajedno, nasilnim putem ulazila u porodične kuće odakle su otuđila razne predmete, čime su izvršila šest krivičnih djela „Teška krađa“. U nastavku aktivnosti utvrđeno je da su lica D.G. i R.R. i D.G. i R.B. na isti način izvršila dva krivična djela „Teška krađa“ nad porodičnim kućama.

Izvršenim pretresom stambenih objekta i drugih prostorija koje koriste osumnjičena lica pronađen je i privremeno oduzet dio predmeta koji potiču iz naprijed navedenih krivičnih djela.

Takođe tokom pretresa objekata koje koristi lice R.R. pronađena je i privremeno oduzeta puška M-48 čime je izvršeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Materijalna šteta pričinjena izvršenjem naprijed navedenih krivičnih djela iznosi oko 10.000,00 KM.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenih lica slijedi podnošenje izvještaja za osam krivičnih djela „Teška krađa“ i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Izvor: MUP RS

Comments are closed.