Četiri lica uhapšena u akciji trojka, za petim se traga

trojka

U policijskoj akciji rasvjetljavanja više imovinskih delikata u Prijedoru i Doboju uhapšena su četiri lica, a za jednim licem se intenzivno traga, rekao je danas načelnik Sektora krim-policije Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Radomir Dukić.

U akciji „Trojka“ juče su uhapšena lica čiji su inicijali N.N. /34/, S.B. /32/ i V.M. /41/ iz Banjaluke, te I.D. /41/ iz Novog Grada.

„Lica su u našim prostorijama i pod našim nadzorom i danas će postupajući tužilac odlučiti o tome da li će biti puštena na slobodu ili će biti predložen pritvor“, rekao je Dukić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da su u pretresu pronađeni materijalni dokazi koji uhapšene povezuju sa tri teške krađe – jednoj u tržnom centru „Bingo“ u Doboju i dvije u Prijedoru – u butiku „Beng beng“ gdje je materijalna šteta iznosila oko 10.000 KM i u prodavnci „Nikić“ gdje je pričinjena šteta od oko 5.000 KM.

„Postoje indicije, tragovi i osnovana sumnja da je najmanje jedno lice povezano sa slučajem tržnog centra ‘Bingo’ u Prijedoru i na tome ćemo intenzivno raditi“, najavio je Dukić.

U slučaju tržnog centra „Bingo“ Prijedor ima više krivičnih djela. Ukradeno je vozilo kojim su počinioci razbili ulazna vrata centra, materijalna šteta u mjenjačnici unutar ovog centra procijenjena je na 95.000 KM, a u noći izvršenja ovih djela zapaljeno je i jedno vozilo vrijedno između 20.000 i 30.000 KM.

„Kod jednog lica nađeno je i nelegalno oružje. U pitanju su dva raketna bacača, takozvane zolje, i jedan pištolj i okvir za pištolj, za šta će biti podnesen izvještaj tužilaštvu“, naveo je Dukić.

Načelnik CJB-a Prijedor Dalibor Ivanić rekao je da je „Trojka“ planska akcija koja se priprema duži period, sinhronizovano i u koordniciji CJB-a Prijedor, CJB-a Doboj, Uprave krim-policije MUP-a Republike Srpske i uz angažovanje specijalne jedinice policije i pripadnika Jedinice za podršku.

„Vjerujemo u narednih mjesec dana da će sve biti mnogo jasnije. Uglavnom, cijenimo akciju uspješnom“, istakao je Ivanić.

Autor: SRNA – Glas Srpske

Comments are closed.