Četvoro Zagrepčana uhapšeno zbog prevara u Prijedoru

Zbog sumnje da su prevarama i drugim krivičnim djelima starice u Prijedoru i Kozarskoj Dubici oštetili za oko 8.000 maraka, uhapšeno je četvoro Zagrepčana, potvrđeno je „Nezavisnim“.

Na osnovu raspisane potrage Policijske uprave Prijedor, Granična policija je na Graničnom prelazu Popovi uhapsila dvadesetšesogorišnjeg K.Š, dvadesettrogodišnju J.Š. i tridesetjednogodišnju K.Š, a koji su potom predati prijedorskoj policiji.

Prijedorski policajci su potom u Prijedoru uhapsili i tridesetogodišnjeg S.R., takođe iz Zagreba.

Lažno predstavljanje
„Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su osumnjičene K.Š, J.Š. i još jedno lice, 23. septembra, u mjesto Čarakovo, dovele u zabludu staricu Š.K. iz Prijedora, te je navele da im da 450 KM, čime su počinile prevaru“, rečeno nam je iz policije.

Pritom je za dvadesetšesogorišnjeg K.Š. i tridesetogodišnjeg S.R. utvrđeno da su 23. septembra, lažno se predstavljajući kao policijski inspektori, doveli u zabludu staricu S.Dž. iz Prijedora.

„Nakon toga je S.R. iskoristio nepažnju starice te ukrao 600 KM i tri zlatna prstena“, kazali su iz policije.

Utvrđeno je i da su djevojke K.Š. J.Š. i još jedno lice 24. septembra u Prijedoru, u kući Prijedorčanke M.R, nudeći na prodaju masažere za tijelo i prezentaciju rada masažera, u trenucima njene nepažnje, iz kuhinje ukrale 5.500 KM.

Kriminalistička obrada
Osim toga, utvrđeno je i da je djevojka K.Š, zajedno sa još jednim licem, 26. septembra u mjestu Brekinja, opština Kozarska Dubica, od starice N.M. iz kuće ukrala 700 KM.

„Ukupna šteta pričinjena tim krivičnim djelima iznosi oko 8.000 KM. O svemu je obaviješteno DKP Hrvatske u BiH, kao i Služba za poslove sa strancima – Terenski centar Banjaluka“, saopštila je Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor.

Uhapšeni su, nakon kriminalističke obrade, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, pušteni na slobodu.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv K.Š. J.Š. K.Š. i S.R. biće dostavljen izvještaj.

Apel
Prijedorska policija apeluje na građane da budu oprezni tokom posjeta nepoznatih lica koja nude na prodaju masažere, odjevne predmete, druge proizvode ili usluge.

„Građanima se preporučuje da takva lica ne puštaju u kuću, a u slučaju bilo kakve sumnje na nedozvoljene radnje o tome obavijeste nadležnu policijsku stanicu ili ovakve slučajeve prijave na besplatni servisni broj 122“, naveli su iz policije.

Autor: Dragan Sladojević – Nezavisne novine

Comments are closed.