Cisterna s gorivom sletjela sa puta, vozač ispao kroz šoferšajbu

U saobraćajnoj nesreći koja se danas u poslijepodnevnim časovima dogodila na magistralnom putu Prijedor – Kozarska Dubica, povrijeđen je vozač cisterne koja je prevozila gorivo, a na intervenciju su izašli i prijedorski vatrogasci.

Kako je za Faktor.ba potvrđeno u Operativnom centru Policijske uprave Prijedor, nesreća se dogodila oko 13:25 časova, kada je vozač cisterne, pod još nepoznatim okolnostima, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa puta.

Prema riječima dežurnog policajca, vozač je tom prilikom povrijeđen i prevezen je u prijedorsku bolnicu, kako bi mu se ukazala pomoć. Kako saznaje Faktor.ba, vozač je od siline udara ispao kroz šajbu vozila.

U policiji je potvrđeno da nije došlo do curenja goriva iz cisterne, ali je manja količina goriva iscurila iz rezervoara za gorivo. Cisterna, koja je u vlasništvu lokalne firme, bukvalno je ostala da visi preko zaštitne ograde, te su, budući da se radi o lako zapaljivoj tečnosti, na intervenciju izašli i vatrogasci Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor.

– Na teren je upućeno šest kolega sa dva vatrogasna vozila. Oni su preduzeli preventivne mjere kako ne bi došlo do zapaljenja, isključili struju u vozilu i bacili pjenu po putu gdje je iscurila tečnost iz rezervoara – izjavio je Radenko Petrić, komandir Jedinice za spašavanje.

Vatrogasci su i dalje preventivno na terenu, te se čeka dolazak dizalice koja će izvući cisternu, dok uviđaj na mjestu događaja obavljaju policajci PU Prijedor.

Autor: B.P. – Faktor.ba
Foto: Vatrogasci Prijedor

Comments are closed.