Detalji zločina iz ljubomore kod Prijedora: Nožem i sjekirom iskasapio bivšu suprugu i njenog ljubavnika

Alija Hrustić (49), mještanin Kamičana kod Prijedora, prekjuče ujutro je oko sedam časova nožem i sjekirom iskasapio suprugu Azru Hrustić (35), s kojom nije živio posljednjih nekoliko mjeseci, i Envera Halilagića (41) iz Bihaća, s kojim je Azru, kako saznajemo, zatekao u spavaćoj sobi.

Podijelili imovinu

Stravično dvostruko ubistvo dogodilo se u Srednjim Jakupovićima kod Prijedora, u kući jedne 80-godišnje mještanke, o kojoj se Azra, stanujući kod nje s jednim od dvojice svojih sinova, brinula posljednja dva mjeseca.

Nakon što je ubio suprugu i njenog ljubavnika, Alija je otišao prvo kući u Kamičane, gdje se, navodno, pokušao objesiti, a nakon što su ga u tome spriječili majka i sin, sam se oko osam časova prijavio policiji u Kozarcu i priznao šta je napravio.

Od mještana saznajemo da su Azra i Alija u braku bili 19 godina, iz kojeg imaju dvojicu sinova od 14 i 16 godina. Već dva mjeseca nisu živjeli zajedno, a u toku je bila brakorazvodna parnica. Ovih dana dijelili su imovinu. Navodno je ona svoj dio kuće prepisala sinovima, a Alija joj je zauzvrat kupio automobil koji je prije nekoliko dana dovezao kod nje u Srednje Jakupoviće.

U Okružnom tužilaštvu Banja Luka, čiji je dežurni tužilac Siniša Marković, uz pripadnike Policijske uprave Prijedor, obavio uviđaj na licu mjesta, prekjuče nisu iznosili detalje ove užasne tragedije. Ipak, u neformalnom razgovoru s mještanima i ljudima bliskim porodici saznajemo da se Alija prekjuče ujutro dovezao u Srednje Jakupoviće. Došao je, navodno, po sina, s kojim je trebao sjeći šumu.

Žena kod koje je Azra stanovala bila je u dvorištu i pila kafu kad je Alija prošao pored nje i ušao u kuću.

– Popeo se na sprat i valjda nešto čuo u spavaćoj sobi što ga je nagnalo da se vrati do auta, uzme nož i sjekiru i uradi to šta je uradio – kazao je jedan od mještana koji nije želio da mu se ime spominje u javnosti.

Ostao automobil

Nezvanično saznajemo da scene u spavaćoj sobi podsjećaju na najstrašnije horor filmove. Azra i njen ljubavnik, goli i iskasapljeni, ležali su u lokvi krvi na krevetu. Na tijelima je bilo više rana od sjekire i noža, a navodno je prvi udarac sjekirom, u potiljak, Alija zadao Enveru. Vjerovatno iznenađeni naglim upadom ljubomornog i pomahnitalog supruga, nisu stigli ni da se odbrane.

Staranje o njihovim sinovima, po onome šta smo čuli na licu mjesta, trebao bi preuzeti neko od bliže porodice. Pred kućom u kojoj se dogodilo dvostruko ubistvo ostao je automobil austrijskih registarskih oznaka, kojim se Halilagić iz Bihaća dovezao u Srednje Jakupoviće.

Inače, prema zvaničnim informacijama, protiv Alije Hrustića ranije je podnesen izvještaj za nasilje u porodici.

Naređena obdukcija

Njihova tijela, Azrino na nosilima i zamotano u deku, i Enverovo u metalnom kovčegu prekjuče su kolima pogrebnog preduzeća odvezena prema Banjoj Luci, u Zavod za sudsku medicinu RS, gdje će, prema nalogu tužioca Markovića, biti urađena obdukcija. Osumnjičeni za teško ubistvo, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saslušan je prekjuče u popodnevnim satima u Okružnom banjalučkom tužilaštvu, gdje je nastavljena istraga o teškim ubistvima.

Autor: M. Zgonjanin – avaz.ba

Comments are closed.