Dječak poginuo prilikom prevrtanja mazde

Petnaestogodišnji Radovan Knežević iz Bronzanog Majdana kod Banjaluke poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče nešto poslije dva časa na putu Omarska – Bronzani Majdan u Jelićkoj kod Prijedora.
U ovoj nesreći teške povrede zadobio je trinaestogodišnji Đorđe Knežević, a lakše Mladen Knežević (37), koji je upravljao automobilom „mazda“, u kojem su se nalazili i dječaci.
Kako saznajemo, do ove teške saobraćajne nesreće došlo je kada je, najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine, „mazda“ sletjela sa puta i prevrnula se na krov.
Sva trojica Kneževića su rođaci, odnosno poginuli Radovan i teško povrijeđeni Đorđe su djeca od brata i sestre Mladena Kneževića. Oni su se, kako nezvanično saznajemo, sinoć vraćali kući sa zbora u Marićkoj kod Prijedora.
– Policijski službenici Stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor i dežurni tužilac utvrdili su da se vozač „mazde“ kretao pomenutim putem iz pravca mjesta Gradina prema Bronzanom Majdanu. Poslije prolaska zaseoka Kolundžije naišao je na blagu krivinu udesno, gdje je izgubio kontrolu nad vozilom. U tom trenutku sletio je sa kolovoza na desnu bankinu, a potom u desni putni kanal, prednjim dijelom udara u propust, usljed čega se vozilo prevrnulo na krov – navodi se u saopštenju iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.
Prema priči očevidaca, Radovan Knežević je prilikom prevrtanja ispao iz automobila, koje se potom obrušilo na njega, što je bilo kobno.
Kako saznajemo, Kneževići su ambulantnim vozilom prebačeni u prijedorsku bolnicu. Radovan je dovezen bez znakova života, dok je Đorđe zbog teških povreda grudnog koša i glave upućen na Klinički centar Banjaluka, a prema posljednjim informacijama, van je životne opasnosti. Mladen Knežević, koji je zadobio povrede lijevog kuka i stomaka, zadržan je u prijedorskoj bolnici i pod stalnim je posmatranjem ljekarskog tima.
Dežurni tužilac je poslije obavljenog uviđaja naložio preduzimanje svih potrebnih istražnih radnji kako bi se utvrdio uzrok ove teške saobraćajne nesreće.
Takođe, naložena je i obdukcija tijela poginulog Radovana Kneževića, a od vozača je uzet i uzorak krvi kako bi se utvrdilo da li je bio pod uticajem alkohola.
Povrede
Iz banjalučkog Kliničkog centra juče su saopštili, navodeći njegove inicijale, da je Đorđe Knežević (13) trenutno svjestan i stabilan i nastavlja liječenje u Klinici za dječiju hirurgiju.
Prema riječima dječijeg hirurga dr Zorana Rakonjca, pacijent je zadobio prelom ključne kosti, povredu glave i tijela. On je dodao da su povrede zbrinute.
Dječak je vozilom Hitne pomoći iz Prijedora dovezen u prijemnu hiruršku ambulantu Kliničkog centra Banjaluka juče u šest časova. Poslije pregleda dežurnog ljekara dr Dejana Pejića i glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji dr Jovana Ćuluma pacijent je upućen u Kliniku za dječiju hirurgiju.
Glas Srpske

Comments are closed.