Dragan Kljajić saslušan u Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci-Silovatelj iz Ćele i ranije nasrtao na djevojčice

Tanja Mrđa, tužiteljica Okružnog tužilaštva iz Banje Luke, u ponedjeljak je u popodnevnim satima, nakon saslušanja Dragana Kljajića (21), mještanina Ćele kod Prijedora koji se tereti za silovanje 17-godišnje Bošnjakinje, sudiji za prethodni postupak Okružnog suda Banja Luka predložila mjeru pritvora za ovog 21-godišnjeg nasilnika.

Uznemireni mještani
Vijest je potvrdila Maja Đaković-Vidović, službenica za informisanje Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, koja je rekla da su u obzir uzete vanredne okolnosti i činjenica da je za ovo krivično djelo predviđena zatvorska kazna od deset i više godina.

– Puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo bi i uznemiravanjem javnosti – rekla je juče Đaković-Vidović.

Kako saznajemo, Kljajić, koji je u Prijedoru poznat i pod nadimkom Frka, potiče iz prilično imućne porodice. I mada nema policijski dosje, mještani naselja Ćela, sablažnjeni saznanjem da je on u nedjelju, oko 18.30 sati, u jednoj napuštenoj kući silovao 17-godišnju blago retardiranu djevojku, pričaju da je on i ranije nasrtao na djevojčice iz komšiluka.

Nezaposlen i dokon
– Djevojčice su se često žalile da ih presreće i pipka. Svašta im je govorio i mamio ih. Ko zna šta mu je bilo u glavi. Cure smo morali kriti od njega, u kasnim satima uvijek pratiti, tako da, iako smo šokirani onim što je uradio, nismo iznenađeni, jer se takvo nešto moglo prema njegovom ponašanju i naslutiti. Veoma nam je žao i te djevojčice i njene majke. Cijeli svijet im se srušio – rekli su juče neki od mještana Ćele koji Kljajića poznaju i kao nezaposlenog i dokonog momka.

Policiji se u nedjelju, oko 20.40 sati, obratila majka djevojčice kada je saznala da joj je kćerka napadnuta. Kljajić je uhapšen dva sata kasnije, a pritisnut dokazima, u policiji je tokom ispitivanja priznao da je silovao djevojku.
Dnevni avaz

Comments are closed.