Dvanaestogodišnjaci tokom igre zapalili kuću u Raljašu

Na staroj i devastiranoj kući, vlasništvo Borke Ružičić, u mjestu Raljaš, udaljenom 20 kilometara od Prijedora, preksinoć je izbio požar. Niko nije povrijeđen, dok je na kući, prema riječima vlasnice, nastala šteta od oko 3.000 KM.
Zaustavili širenje
Miroslav Torbica, vođa prijedorske vatrogasne ekipe, kazao je da su vatrogasci dojavu o požaru dobili oko 19 sati od policije. Prema njegovim riječima, kada su stigli na mjesto događaja, vatra je već bila zahvatila krov objekta.
– Požar smo lokalizirali za sat vremena i zaustavili njegovo širenje na obližnje objekte i ljetnu kuhinju, koja se nalazi u dvorištu vatrom zahvaćene kuće – kazao je Torbica.
Gašenje požara posmatrala je i vlasnica kuće Borka Ružičić, koja trenutno stanuje u Prijedoru, a koja nam je ispričala da u kući posljednja tri mjeseca, nakon što je umro njen posljednji stanar Mićo Rudić iz Bosanske Kostajnice, niko nije stanovao.
– Čula sam da su kuću zapalila dvojica dječaka. Navodno, nemaju više od 12 godina. Kuća je bila provaljena i vjerovatno su se tu igrali. Dolazila je i policija, pa ćemo vidjeti šta se stvarno dogodilo. Srećom, niko nije povrijeđen, mada su ta djeca, kako sam čula, navodno, policiji ispričala da su u blizini vidjeli nekog nepoznatog čovjeka koji je vikao da je on zapalio kuću – kaže Ružičić.
Otvoreni plamen
U protupožarnoj inspekciji jučer su nam potvrdili da je požar uzrokovao otvoreni plamen. Navodno su zapaljeni neki papiri i komadi stare garderobe koji su bili razbacani u dnevnoj sobi kuće. Vatra se potom proširila i na krov objekta, koji se do dolaska vatrogasaca urušio.
Policija iz Ljubije, čiji su pripadnici preksinoć bili na mjestu događaja, nisu htjeli davati izjave o tome je li požar uzrokovala dječija igra ili neki piroman.
Tekst – Dnevni avaz
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.